Kutyaválasztó

Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls menu_set_active_trail() függvényben (/home/web/kutyapanziok.hu/www/kutyapanziok.hu/includes/menu.inc 2396 sor).

A kutyapanzió segít Önnek a kedvence kiválasztásában!
Amennyiben még nem lenne Önnek kedvence, vagy új kutyatartó szeretne lenni, de gondokat okoz a kutyafajta kiválasztása, ránk ebben is számíthat!

Kritériumok egy új kedvencnél, amelyeket feltétlenül figyelni kell:
Figyelembe kell venni a kutyatartó, gondviselő életkorát, idegtípusát, a kutyatartó mozgásigényét, kertben, vagy esetleg lakásban lesz-e tartva a leendő kedvenc?

Természetesen ezek a kritériumok azért nagyon fontosak, mivel például egy sportos családnak, akik szeretnének kirándulni kutyájukkal, nem egy kaukázusi juhászt kellene választaniuk. Sokan ebbe a nagy problémába esnek, hogy nem körültekintően választják meg kutyájukat, így előbb-utóbb a gazdik kutyája a kutyapanzió kennelekbe kerülnek. Csupán azért mert rossz fajta kutyát választottak, például szétássa a kertet, szétrág mindent, és itt szokott felmerülni az, hogy a családban csak a kertben tartják a kutyát, unatkozik, és unalmában olykor sok tízezer forint kárt csinál.

Ebben tudunk segíteni Önnek, az új kedvenc kiválasztásában a kritériumok figyelembe vételével.
Mielőtt kedvencét kiválasztja, győződjön meg arról, hogy a kutyának a fajtai leírása illik-e az Ön aktuális családi életébe, amennyiben úgy érzi, hogy nem, kérje ki szakember tanácsát, hogy kutyája ne egy menhelybe, vagy esetleg egy kutyapanzió kenneljében hónapokig keresse új gazdáját.

Ne a kutyája legyen áldozata az Ön hiányos körültekintésének!

Kutyapanziónkban vendégei többnyire az alábbi kutyafajták:

 • bieggle: Mivel, hogy vadászkutya, nagy a mozgásigénye, sokan abba a hibába esnek, hogy a kuya megvásárlása után rájönnek arra, hogy a kutya egész nap vonit, egyedül érzi magát, egyfolytában ás, szétrág mindent. Így, kizárólag olyan embernek ajánlatt, aki naponta legalább 4 órát tud a kutyájával foglalkozni.
 • dalmata: Sokan abba a tévhitbe esnek, hogy a dalmata egy olyan fajta kutya, mint egy németjuhász, és azt a szintet szeretnék vele elérni. Sajnos ezt a kutyafajtát legtöbben azért vásárolták, mert látták a 101 kiskutyát. További információért inkább érdeklődjön.
 • vizsla: Lakásban, vagy fűtőtt garázsban érdemes tartani télen. A kutyát érdemes maximálisan lefárasztani, mivel Ő is egy vadászkutya.
 • dobberman: Nagyon jó örző-védő kutya, amennyiben szintén egy nem túltenyésztett helyről vásárolják, és nem éppen a minusz 20 fokban szeretnék a kutyát kint tartani. Ideális sport kutya. Gyerekek mellé, a kutya idegtipusától függően ajánlott.
 • labrador: Kedves, családszerető, gyerekbarát kutya. Kisgyermekes család mellé ajánlott, természetesen itt is hangsúlyoznom kell, hogy jó tenyészetből érdemes a kiskutyát választani.
 • németjuhász: Egy szóval, Ő a kutyák között a mindenes. Bírja a meleget, bírja a hideget, szereti a gyerekeket (ha jó idegrendszerű)
 • németdog: Szép, nagy kutya, kedves. Sokan nem is gondolnák, hogy milyen szeretetre méltó kutya, szereti a gazdáját, a gyerekeket, de mivel, hogy ilyen nagy a termete, könnyen hajlamos különböző betegségekre. Elsősorban bélcsavarodsra, izületiproblémákra...stb. Kimodottan lakásba, nagy heverőn szeret tartózkodni termete végett, gyermekek mellé felügyelettel érdemes tartani, ne hogy fellökje.
 • rotweiler: Kemény, őrző-védő kutya, amivel manapság ritkán találkozni, mert túl vannak tenyésztve.
 • stefford sír terrier: Sajnos ez a kutyafajta nagyon rossz hírrel rendelkezik. Tapasztaaltunk alapján csakis a gazdától függ, hogy mi válik a kutyából. Tény, hogy másik kutyák társaságát nem igazán kultiválja, de itt is neveléstől és genetikától függ.
 • tacskó: Jó lakásban tartott kiskutya, kedves, de érdemes őt is lefárasztani különféle játkokkal, mielőtt magára hagyja esetleges társasházában, mert, ha rákezd vonyítani, akkor Önnek kellemetlennek lesz, hogy a szomszédok szépen fogalmazva...
 • csivava: Fiatal hölgyek kedvenc kiskutyája, pici kis mérete végett sokan nem is gondolnák harcias, bosszúálló, ha a gazdi a kistáskába nem viszi magával mindenhová. Ha egyedül marad a kutya, különböző kis gonoszságokra hajlamos. Belepisil direkt az ágyba, lerángatja a függönyt...stb. De jó oldala is van, mert a lakásban idegen úgy  nem tud bejönni, hogy mi ne vegyük észre (perzse, ha otthon vagyunk) ugat, jelez, csahol...jobb, mint a lakácsengő, vagy bármely nagytestű, lústább fajta kutya.


 

kutyapanzi httr kp