Népszerű kutyafajták

Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls menu_set_active_trail() függvényben (/home/web/kutyapanziok.hu/www/kutyapanziok.hu/includes/menu.inc 2396 sor).

A Repülőtéri kutyapanzió szeretne Önnek kedveskedni azzal, hogy segít egy vagy több leendő kutya választásában, részben erről is szól az alábbi cikkünk!
Az alábbi leírásban bemutatunk jó néhány közkedveltebb kutyafajtát Magyarországon, a teljes leírás, valamint a kutyák bemutatása a kutyapanzió szolgáltatásainak kereteiben látott kedvencek és az ismertebb kutyák alapján készült.
Lent látható kutyafajta csoportokról bővebben itt olvashat: FCI besorolásról bővebben

Kutyaválasztásról röviden:
Azt jó tudni, hogy az csupán az egyik része a kutyaválasztásnak, hogy a gazdi melyiket szeretné.
Kutyapanzió kiegészítő szolgáltatásunkban a kedves ügyfeleinknek segítünk a megfelelő kutyaválasztásban (szolgáltatásaink menüpontban megtalálható), hiszen nagyon kevés leendő, vagy már meglévő gazdi tudja, hogy számos kritériumok alapján derül ki, hogy az adott gazdinak, családjának milyen kutyafajta a legmegfelelőbb.
Kutyaválasztóról részletesen itt


Közkedvelt kutyafajták

Akita
akita kutyaJapánból származó, eredetileg a szamurájuk kutyája volt, kimondottan harci szempontból használták. A múltja miatt, használják előszeretettel különféle állatok vadászatára, akár medvevadászatra is!

Néhány jellemző:
Erős kutya, bátorsága miatt sokoldalú vadászkutya, intelligens tulajdonsága miatt könnyen képezhető, jó temperamentumú és gazdájához nagyon hűséges.

FCI csoport: V. Spiccek és ősi típusú kutyák - 5. Ázsiai spiccek és rokon fajták
Alaszkai Malamut
akita kutya A kutya eredetéről kérdések vannak, viszont annyi bizonyos, hogy az eszkimói szánhúzó kutyafajták közé tartozik. A múltjára való tekintettel nagy mozgás igénye van, de kisebb lakásban is fel lehet nevelni. Amennyiben szánhúzó versenyre a gazdi szeretne járni, gondolkodás nélkül vihető :)

Néhány jellemző:
Mivel a szánhúzás a zsigerében van, így a mozgásokat, sétálásokat nagyon szereti és kell is neki. Nagyon szeret játszani, igazi intenzív és gyerekszerető családi kutya.

FCI csoport: V. Spiccek és ősi típusú kutyák - 1. Északi szánhúzó kutyák
Amerikai Pitbull Terrier
akita kutyaAmerikai, de az angol staffordshire bullterrier erőseb, és elszántabb változata. Többnyire viadalokra használják. Vakmerően bátor, ha arra kerül a sor, akár az életét is feláldozva viaskodik. Bár az agresszív tulajdonságát neveltetés arányában, kisebb odafigyeléssel megakadályozhatjuk.

Néhány jellemző:
Alapból nagyon bátor és agresszív, ezek mellett Ő is szereti a simogatást, és a közhiedelem ellenére szereti a gyermekeket! Könnyen tanul, és szófogadó, hűséges kutya, aki összességében mindent megtesz a hűséges barátjáért!

FCI csoport: Nincs
Angol Agár
akita kutya Hasonló elegáns kutyákat már az egyiptomi domborműveken ábrázoltak. Az idők alatt sok helyre került, viszont Angliában tenyésztették ki a mai ismert fajtáját.

Néhány jellemző:
Nagyon elegáns és izmos megjelenése, szelíd és értelmes jellemmel társul. Nagyon sok mozgásra nem éhezik, lakásban tartva csendes, és barátságos kutya.

FCI csoport: X. Agarak - 2. Rövid szőrű agarak
Ausztrál selyemszőrű terrier
akita kutyaEzt a kis testalkatú, ausztrál fajtájú kutyát a yorkshire- és az ausztrál terrierekből tenyésztették.

Néhány jellemző:
Szép, tömör, és kis testalkatú, könnyű csontozatú kutya, aki teljes mértékben nagyon barátságos és abszolút társasági kutya. A simogatást szereti, és a kutya méretét tekintve ez könnyen ki is vitelezhető :)

FCI csoport: III. Terrierek - 4. Apró méretű terrierek
Beagle
akita kutyaÉvszázadokra visszanyúlik tenyésztése, Angliából származó kutya. A gazditól kapott pozitív visszajelzések hatására könnyen tanul, ennek elhanyagolása, illetve a sok fegyelmezés makacsságot válthat ki a kutyából!

Néhány jellemző:
Rendkívül türelmes, megértő és intelligens kutyáról beszélhetünk, így a legkülönbözőbb tartási megoldásokat is elviseli. A nagy vadászkutya múltjának köszönhetően rendkívül jó a szaglása, tájékozódása, és nagy kitartás jellemzi. Betegségekkel szembeni ellenálló képessége nagyon nagy, így gyerekekkel, kisebb térségekben is teljesen nyugodtan tartható.

FCI csoport: VI. Kopók, vérebek - 1.Nyomkövető kutyák (Kopók)
Berni pásztorkutya
akita kutyaNagytestű, hegyi kutyafajta, akit annak idején a házak és földek körül gazdasági kutyaként tartottak. Vadászösztöne gyakorlatilag nincs, de esetleges baj esetén a gazdája teljes mértékben számíthat rá.

Néhány jellemző:
Nagyon barátságos és kedves kutya, de ezek mellett és az éberségének köszönhetően gazdáját hűségesen megvédi. Átlag feletti értelemmel rendelkezik a kutyák körében, talán ennek is köszönhető, hogy más háziállatokkal is (pl.: macska) megfér.

FCI csoport: II. Pinscherek, schnauzerek - 3. Svájci hegyi- és pásztorkutyák
Bullterrier
akita kutyaAlapesetben harci kutyának tenyésztették, hasonlóan a Amerikai Pitbull Terrier kutyához, de mára egy békés és barátságos kutyává nőtte ki magát. A Bulldog és az Fehér Angol Terrier keresztezéséből tenyésztették.

Néhány jellemző:
Nyugodt természetének köszönhetően kiegyensúlyozott, és intelligens kutya, akit bátorság és mozgékonyság jellemez.

FCI csoport: III. terrierek - 3. bull típusú terrierek
kutyapanzi httr kp