FCI szövetség és FCi kutyafajták besorolása

Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls menu_set_active_trail() függvényben (/home/web/kutyapanziok.hu/www/kutyapanziok.hu/includes/menu.inc 2396 sor).
A kutyapanzió fizetett szolgáltatásainak keretén kívül is szívesen segítünk ügyfeleinknek a leendő kutyájának helyes kiválasztásában. A kutyaválasztásról bővebben itt, illetve nézze meg cikkünket a közkedvelt kutyafajtákról.
Az alábbiakban láthatóak a kutyák fajtájának FCI csoportja.

Néhány szó az FCI szövetségről:
Az FCI szövetség székhelye Belgiumban található, több tagországokból álló, nemzetközi ebtenyészeti szövetség. Céljuk, a csatlakozott valamennyi tagországokban az ebtenyésztés elősegítése és a standard leírásokhoz mérten tartania az egészséges kutyafajták szaporodását.

Története:
1911. május 22-én alapította 5 ország, együttes összefogásával (Franciaország, Belgium, Németország, Hollandia, Ausztria). Az I. világháború alatt feloszlott szövetséget később, 1921 -ben a néhai francia és belga tagok újraalapították a szövetséget. A tagországok azóta megsokszorozódtak, napjainkban 80 tagországa van, és jelenleg 335 kutyafajtát ismer el.

Az FCI által eddig elismert kutyafajták alapján az alábbi 10 fő kutyafajta besorolásuk van:

I. Juhász- és pásztorkutyák (kivéve svájci pásztorkutyák)
 
II. Pincserek, schnauzerek, őrző-védő ebek, svájci hegyi- és pásztorkutyák, masztiffok
 
III. Terrierek
 
IV. Tacskók
 
V. Spitzek és ősi típusú kutyák
 
VI. Kopók és rokon fajták
 
VII. Vizslák és szetterek
 
VIII. Retrieverek – hajtókutyák – vízi vadászok
 
IX. Társasági kutyák
 
X. Agarak
 
kutyapanzi httr kp